Bloggar

Change - HR i förändring
Vid större organisationsförändringar sätts ofta HR-avdelningens arbete på prov. Kraven på såväl anpassningsförmåga och flexibilitet som struktur och tydlighet blir extra höga. I en utveckling som går allt snabbare finns all anledning för HR att skapa bättre beredskap. Här får du råd om hur du kan stå bättre rustad för förändringar på ditt företag.
Digital Services kick-off Helena Hagman ManpowerGroup
Vill du hålla ett öga på vad som händer inom digital HR? Vi med, därför lanserar vi nu vår bloggserie #reinventHR som uppdateras med nyheter, reportage och intervjuer om hur olika områden inom digital HR ser ut i Sverige idag. Välkommen!
Digital HR
HR involveras ofta sent i diskussionerna kring företagets digitala utveckling och studier visar att HR-chefer har lägst digital insikt jämfört med andra ledande befattningar. Genom att flytta fokus från IT-verktygen till de ändrade beteenden och behov som digitaliseringen i praktiken handlar om, kan HR agera mer proaktiv i detta viktiga förändringsarbete.
Aditros trendspaning mötesplats HR
Vad är hett inom HR? Vad snackas det mest om just nu. Aditro deltog i årets Mötesplats HR och spanade in dagens största trender.
HR följer dig hem
Attestering, tidrapportering och reseräkningar. Dessa är knappast huvudanledningen till att du går till arbetet varje morgon. Hursomhelst finns dessa uppgifter i de flesta människors arbetsvardag. De måste göras men spelar det någon roll var, hur och när de görs?
Alf "Affe" Willen på Stockholm Tunnel Run 2017
Det kom ett mail från Alf "Affe" Willen som delar med sig av sina upplevelser under Stockholm Tunnel-Run 2017. Läs hans berättelse här.
GDPR Aditro
Snart ersätts personuppgiftslagen (“PUL”) med nya regler från EU. Vet du vad som gäller för er organisation?
Vad är viktigt att tänka på när du väljer outsourcingpartner?
Idag finns flera stora utmaningar som påverkar det löneadministrativa arbetet. En ökad globalisering, hård konkurrens, långsam ekonomisk tillväxt, möjligheterna till automatisering och en erfaren personal som blir allt äldre. För att kunna garantera en korrekt och säker lönehantering även i framtiden finns tre centrala frågor du bör ställa:
Robots
Missade du att gå på årets Personal & Chef-mässa? Du kan vara lugn. Vi minglade bland de 5836 besökarna, stannade till vid några av de tiotals kaffemaskinerna och norpade åt oss en bägare popcorn från en och annan utställare. Kaffe har du säkert lättillgängligt och popcorn finns att köpa i närmaste matbutik. Vi är glada att kunna dela med oss några av årets snackisar.