Jesper Lähdevirta - Systemutvecklare

Jesper Lähdevirta - Systemutvecklare å Wemore
Jesper Lähdevirta - Systemutvecklare på Wemore

Intervju med Jesper Lähdevirta som jobbar som systemutvecklare inom Wemore.

Du jobbar som systemutvecklare på Wemore i Växjö. Vad gör du om dagarna?

Vi börjar alltid morgnarna med ”Stand-up”, vilket innebär att vi gemensamt går igenom problem som uppstått från gårdagen och vad vi har framför oss för tillfället. Under dagen jobbar jag sen till exempel med buggar och features.  Ofta jobbar jag med både frontend-kod, backend-kod och databasen. Det är något jag gillar med mitt arbete, alla här kan och gör lite av allt och det finns stort utrymme att styra över sin egen arbetstid. Annars är det vanligt att man sitter på specialområden men här finns utrymme att lära sig olika saker, lite beroende på vad man själv tycker är roligt. Ibland parprogrammerar vi,  då sitter vi två och två och skriver och diskuterar koden tillsammans. Ett par gånger per år har vi något som kallas ”Lab days” – då samlas hela kontoret och så får man välja ett ämne, en idé eller någon förbättringspotential man har tänkt på som man vill testa, eller om man vill lära sig ett nytt programspråk. Sen går det alltid att avsätta lite tid i vardagen till att lära sig något nytt.

Berätta lite om ditt team och vem som skulle tycka om att jobba med er!

Jag jobbar i ett team som sysslar med en av modulerna i HR-systemet Wemore. Att jobba med HR-applikationer är nytt för mig som kommer från telecombranschen innan. Det är kul, vi arbetar i en modern utvecklingsmiljö och vi använder oss av bland annat Angularjs och C#. Vi har möjlighet att påverka vilka ramverk och vilka tekniker vi vill använda vilket gör det extra roligt, och vi diskuterar ofta lösningarna inom teamet och hjälps åt för att nå så bra resultat som möjligt.

Här trivs man om man är en glad och öppen person som gillar att lära sig nya saker. Det handlar inte bara om att få saker gjorda så fort som möjligt utan det finns tid och utrymme att utvecklas.
På kontoret är vi drygt 30 personer, främst utvecklare, testare och produktägare. Vi sitter väldigt centralt i Växjö, mitt i centrum i ett ljust och fint kontor. Det är en ganska bra könsfördelning i teamen här, antalet tjejer har ökat sen ett par år tillbaka så det blir mer och mer blandat vilket ju tyvärr annars inte är så vanligt inom de här yrkesområdena. I övrigt har vi bra stämning och trevliga arbetskollegor, vi fikar ofta tillsammans och på fredagar äter vi frukost ihop på kontoret.

Vad är roligast med ditt arbete?

Den moderna utvecklingsmiljön, trevliga kollegor och möjligheten att utvecklas. Sen är det väldigt spännande att vi har team i lite olika länder och ett bra arbetstempo.

Jag trivs också med att vi har en ganska platt struktur, på så sätt att det är en väldigt öppen kultur där man får diskutera mycket tillsammans och man har stor möjlighet att få påverka. Har jag en idé kan jag alltid diskutera det med vår Product Owner. Samtidigt har vi en gemensam stark fokus på att göra saker med hög kvalitet.

Vill du bli Jespers kollega?

Klicka här för att se våra lediga jobb >>