Josefine Cronebäck - Applikationskonsult lön

Josefin Cronebäck Applikationskonsult lön

Hur är det att jobba som applikationskonsult inom lön på Aditro?

Det är en speciell kombination av att vara systemnörd och ha kundkontakt. Min arbetsdag består av allt från att hålla utbildningar för kunden och möten såväl internt som externt, till att konfigurera och testa i systemet. Man måste gilla både och för att tycka om att jobba hos oss, man behöver ha ett systemintresse och gilla problemlösning men samtidigt trivas med kundbemötandet. Vi har ganska mycket kontakt med andra team, till exempel utvecklarna, projektledarna och andra enheter på företaget.

Vad är roligast med ditt arbete?

Variationen av olika projekt är det roligaste, att det alltid finns mycket att göra. Samtidigt blir man specialist på det man gör, jag jobbar ju med implementationer av lönesystemet Aditro L och det är kul att gå in så djupt på ett system och ett projektsätt. Jag tror jag skulle bli uttråkad om jag alltid gjorde samma sak, istället är det alltid nya kunder och projekt igång. Oftast jobbar vi i ett projekt i taget, det är så pass stora kunder och mycket i ett lönesystem som måste analyserar, konfigureras och testas. Men parallellt med det dyker det ofta upp mindre ärenden hos andra kunder. Det jag också gillar är att se resultatet av projektet man jobbar i. Eftersom vi jobbar i projektform finns det ju alltid ett slut, det gör att det blir så tydligt när ett projekt är lyckat. Man kan verkligen bidra och göra skillnad.

Hur skulle du beskriva teamet du jobbar i?

Vi jobbar med varsina projekt och kunder, men på liknande sätt så vi har mycket hjälp av varandra. Jag har aldrig arbetat i team där alla varit så duktiga, engagerade och hjälpsamma. Vi är ganska utspridda på olika orter, ungefär hälften sitter här i Stockholm men vi har regelbundna möten via Skype och mail med övriga teamet. Vi utformar teammötena så att man alltid kan prata om vad man gör och ställa frågor till varandra. Det är en otroligt hjälpsam kultur där vi har förståelse för varandra och ingen är rädd för att berätta att man gjort fel. Och så skulle jag säga att det är generellt på Aditro.

På vår enhet satsar man också mycket på mentorskap inom det egna teamet. Jag fick själv en mentor när jag började, och nu är jag själv mentor åt nyanställda kollegor. Som nyanställd går man då bredvid i projekt och följer med till kund under sitt första halvår till ett år ungefär. Från ledningens håll ges man utrymme och tid till mentorskapet, så det tas på allvar. Det är kul och utvecklande att få vara mentor och jag minns själv att det kändes jättebra att ha någon att lära sig av när jag var ny.

Hur kom det sig att du sökte till Aditro?

Jag fick tips av en kompis som jobbade här för 3 år sen, vi hade pluggat ihop på personalvetarprogrammet och jag hade jobbat med lön. Jag kände inte ens till att man kunde jobba i en sån här roll med den bakgrunden, men hon var säker på att det skulle passa mig. Det är jag jättenöjd med det nu.

Varför tycker du man borde söka jobb hos oss på Aditro?

Det är en härlig känsla och en trevlig kultur, och bra ledarskap. De chefer jag har haft har varit jättebra. Det känns som att man verkligen blir omhändertagen på bästa sätt, och man har möjlighet att påverka. Det är ingen stel hierarkisk organisation, även jag som jobbar längst ner i organisationen kan komma med förslag som blir mottagna. Aditro är ett företag som vet vad de vill, och som har ett klart mål om hur vi ska växa och ta oss dit.

Vill du bli Josefins kollega?

Klicka här för att se våra lediga jobb >>